Scholing op Recept

Algemene informatie

Scholing op Recept wil bijdragen aan het bevorderen en op peil houden van de deskundigheid en bekwaamheid van apotheekmedewerkers en aanverwante zorgverleners.

Het motto van Scholing op Recept is: Hoe beter je elkaar leert kennen en weet wat de kennis en vaardigheden van de ander zijn, hoe soepeler de samenwerking verloopt. 

Scholing op Recept houdt zich bezig met het trainen en opleiden van apothekersassistenten  en studenten.   Scholing op Recept kan worden ingezet als huiswerkdocent, loopbaanbegeleider, praktijkexaminator en BPV begeleider. Daarnaast is scholing op recept ook inzetbaar als beoordelaar , ontwikkelaar voor onderwijsproducten voor de opleiding apothekersassistent.

In samenwerking met Alexia de Kleijn-Rijlaarsdam is de workshop ‘Mond en geneesmiddelen’ ontwikkeld.  Deze cursus is gemaakt voor de doelgroepen apothekersassistenten, tandartsassistenten en andere belangstellende. Tijdens deze unieke workshop leer je over de meest voorkomende mondproblemen, de invloed van geneesmiddelen en de relatie tussen mondhygiëne en ziektebeelden.  De workshop is op aanvraag beschikbaar.